Search
Close this search box.

MowFleet installerat på KTH.

Nyligen installerade vi ett system för Grön Stad, en av de största entreprenörerna för parkskötsel i Stockholms stad. De börjar med nio robotar. Dessa ska klippa 35 000 m² fördelat på nästan 100 små gräsytor kring Kungliga Tekniska Högskolan för kunden Akademiska hus.

MowFleet och Christoffer Liljendahl, som är VD för Grön Stad Mark och Anläggning AB, fick kontakt förra året:

– Ja, det skedde faktiskt här, via LinkedIn. Även på Husqvarna rekommenderade man Kalle och MowFleet, så nu är vi i gång med en pilot vid Campus Valhallavägen. Det är en speciell plats som kräver fingertoppskänsla och hänsyn. Studier och forskning pågår ju hela tiden, konstaterar Christoffer Liljendahl.

– Och vi har inte stött på något motstånd bland personalen. Tvärtom. De märker ju att robotklippning gör dagen lättare. Att de hinner.

Ekonomin då? Ser ni att det lönar sig på sista raden?

– Vi räknade faktiskt inte så när vi tog beslutet. Vi såg det här som ett strategiskt skifte för framtiden och ville inte att något Excel-ark skulle hejda utvecklingen. Innan vi blivit varma i kläderna, så har vi sagt att det ska gå plus-minus noll, allt annat är bonus… Men detr är närmast en omöjlighet att det inte blir bättre ekonomi att klippa med robotar.

Christoffer Liljendahl och Grön Stad ser den första MowFleet-installationen som ett test:

– Vårt namn förpliktigar. Staden ska bli grönare. Punkt. Faller testet väl ut, så har vi ytterligare närmare en miljon kvadratmeter gräsmatta runt om i huvudstaden att klippa.

Även den här webbplatsen använder kakor för att bli bättre. Klicka om det är OK.